Pannenbier Tull en ’t Waal

Het dak zit erop, bij onze boerderijwoning in Tull en ’t Waal.
Reden voor een feestje!

Als bij de bouw het hoogste punt is bereikt, plaatsen de bouwers een vlag op het dak en trakteert traditiegetrouw de opdrachtgever op bier (alcoholvrij voor diegenen die nog moeten rijden). Mocht de opdrachtgever zuinig zijn ingesteld en de bouwers hun feestje onthoudt, moeten ze niet raar opkijken als er de volgende dag een bezem op het hoogste punt staat, in plaats van de vlag…

Pannenbier nov. 2017

Voortgang jan. 2018

Natuurlijk is dat bij ons niet gebeurd. Het ‘Pannenbier’ werd uitgereikt, want het bouwen van deze woning is al een feestje op zich. Met dank aan de aannemer Jan-Willem van Engen en zijn team (Dennis, Hans...) voor een goede samenwerking en een mooi resultaat tot nu toe. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de housewarming party een nog groter feest wordt!

Naast het kavel waarop deze woning wordt gebouwd, bevindt zich een waterwinbedrijf. Het ontwerp hiervan inspireerde ons tot een bijzonder detail in de nieuwbouwwoning.

Shai van Vlijmen: ‘Al onze woningen ontwerpen we zo dat de woning voortbouwt op de geschiedenis van een locatie. De wortels van de plek vormen de basis van het huis. De persoonlijkheid van de woning groeit door de locatie. In dit geval gaat het om een landelijk gebied met boerderijen en schuren én het waterwinbedrijf dat bestaat uit drie langwerpige gebouwen die als het ware in de dijk zijn geschoven.

Bij het ontwerp van deze woning hebben we de dakkapel in het dak geschoven en is – eveneens in het dak – een overgang van boerderij naar schuurwoning gemaakt. Het grootste compliment voor ons is als men zegt dat het lijkt alsof deze nieuwe woning altijd op deze locatie heeft gestaan. Een moderne duurzame woning die helemaal in zijn omgeving past.’

Het ontwerpen van een droomhuis is altijd puzzelen. Soms komen de wensen van de opdrachtgevers niet overeen met het bestemmingsplan. Zo wilden de opdrachtgevers graag een extra kamer op zolder voor hun zoon. Van de gemeente mocht er echter niet hoger gebouwd worden dan 8 meter. Door de specifieke vorm van het dak en een kruimelregeling van 10% afwijking, is het ons toch gelukt om de extra kamer in te bouwen en in harmonie te blijven met de wet. Opvallend is het grote raam aan de noordwest kant, dat doorloopt over twee verdiepingen, waardoor de bewoners optimaal kunnen profiteren van natuurlijk licht.
De komende maanden wordt aan de afwerking van deze woning gewerkt. We houden je uiteraard op de hoogte.

Heb je plannen voor het bouwen van je eigen huis? Ben je benieuwd hoe jouw ideeën vorm kunnen krijgen in een woning die past in zijn natuurlijke omgeving?

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.

 

(laatste update 02-2018)